Kumpulan Contoh Pidato Bahasa Sunda Terlengkap 2013

by contohterbaru on 10:40 PM, 18-Apr-13

<strong>Kumpulan Contoh Pidato Bahasa Sunda Terlengkap 2013</strong> - Mungkin ini adalah artikel yang sangat bermanfaat bagi kita semua, karena memang artielnya ada banyak pilihan dan bisa anda berikan refrensi yang semoga bisa bermanfaat ya. Jadikan sebagai referensi pembuatan pidato yang lebih bagus, atau sebagai contoh tugas bahasa sunda anda. atau sebagai bahan untuk praktek bahasa sunda. Berikut untuk lebih lanjutnya kawan.<br /><br />
Namun ada juga hal yang lebih penting, yaitu silahkan anda lihat dulu artikel aslinya yaitu pada blog Yoedha yang beralamat di <a href="http://www.yoedha.com/2012/04/contoh-pidato-bahasa-sunda-ulang-tahun.html" title="Contoh Pidato Bahasa Sunda">Contoh Pidato Bahasa Sunda</a> yang telah ada banyak sekali artikelnya. Disana juga anda bisa melihat beberapa naskah pidato yang lain yang tidak kalah serunya. Cekidot langsung deh ya<br /><br />
Assalamualaikum wr. Wb<br />
Asshaduallailahaillalah waashaduanna muhamadar rosulullah. Ama badu<br />
Tipayun mangga urang sami-sami panjatkeun puji sareng syukur ka hadirat Allah SWT. Nu mana dina kasempatan ieu urang sadaya tiasa ngumpul dina kaayaan sehat wal’afiat.<br />
Shalawat miwah salam mugi tetep dilimpahkeun ka jungjungan urang sadaya Nabi Muhammad SAW, teu hilaf ka kulawargana, sahabatna, oge ka urang sadaya salaku umatna anu Insya Allah taat kana ajarannana, Amin ya robbal alamin.<br />
Hadirin sadaya anu kusimkuring dipihormat, nuhunkeun waktosna kanggo abdi anu ngawakilan rerencangan kanggo nyampeikeun amanat dina raraga acara perpisahan kelas genep.<br />
Henteu karaos parantos genep taun urang aya didieu. Nu mana ayeuna puncak saleresna urang sadaya bakal papisah ti sakola ieu. Henteu hilaf abdi ngawakilan rerencangan ngahaturkeun rewu nuhun laksaketi kabingahan ka bapa sareng ibu guru anu mana tos ngajarkeun ka abdi sadaya loba hal. Mugia naon anu diajarkeun ku bapa guru sareng ibu guru ka urang sadaya tiasa dimanfaatkeun ka nu hal positif sareng aya manfaatna kanggo nusa, bangsa sareng agama. Mugi-mugi amal kasaean manah bapa miwah ibu guru kenging walesan ti Allah SWT. Amin.<br />
Sakitu ti abdi anu ngawakilan rerencangan sadaya. Kirang lebihna neda dihapunten. Nu mana kasalahan mah milik abdi sareng kaleuwihan mah datang ti Allah SWT.<br />
Wabilahitaufik walhidayah wassalamu’alaikum wr.wb<br /><br />
Contoh pidato ini mungkin belum lengkap karena itu silahkan Anda lengkapi atau tambah jika menurut Anda perlu dilengkapi. tidak mengerti apa maksunya - Amal-amal anu bakal nulungan urang di jero kubur silahkan disimak bagi anda yang membutuhkan./? mangga diedit deui sasuai sareng kaperyogian urang.<br /><br />
Assalamu’alaikum Wr Wb<br />
Hadirin anu ku simkuring dipihormat.,<br />
Kersaning Gusti Nu Maha Suci, urang sadayana tiasa patepung lawung paamprok jonghok dina ieu acara. Mugi ieu acara téh lungsur langsar kalayan kahontal sagala anu dipimaksad. Amin.<br />
Ngadegna sim kuring dina danget ieu payuneun parasepuh miwah paratamu anu sami rawuh, taya sanes seja ngiring jabung tumalampung sabda kumapalang.<br />
Kitu oge bari jeung digedeng ku kendang gede pakauman, dag-gig-dug rasaning ati, rumasa sim kuring mah taya kabisa, sanggem paripaos téa mah étang étang lauk buruk milu mijah. Boga catur gé nu tanpa bukur, ngalantur teu puguh alang ujurna taya pulunganeunana.<br />
Nanging sanaos suwung ku pangaweruh suda ku pangabisa, sim kuring baris nyobi ngaguar téma ieu biantara anu unina “Ngaronjatkeun Kareueus Nonoman Kana Basa Sunda”.<br />
Hadirin nu dipihormat,<br />
Saparantos sim kuring maluruh sababaraha sumber anu jadi rujukan. Sihoreng geuning, anu utama pikeun para nonoman atanapi generasi muda anu jadi seuweu siwi Pajajaran teh, taya sanes kedah mibanda rasa katineung kana budayana. Ulah nepikeun ka jati kasilih ku junti – mupusti budaya asing bari teu malire budaya urang sorangan. Anu antukna cul dog-dog tinggal igel. Adean ku kuda beureum, ngarasa reueus ku banda meunang nginjeum.<br />
Sanes hartosna nonoman sunda ulah malire kana budaya deungeun, nanging asa langkung payus saupami weruh kana budaya deungeun teh disarengan ku ngaraksa – ngariksa budayana sorangan. Utamana kana basa sunda anu jadi ciciren bangsa.<br />
Naha basa sunda ciciren bangsa? Rupina basa teh nuduhkeun ciri anu dipibanda ku salahsahiji suku bangsa. Kitu oge bakal disebut sekeseler sunda saupama disarengan ku aya basana.<br />
Asa palangsiang, saupamana dina hiji waktu keur aya di nagara deungeun, heug aya nu naros, kawit ti mana, dijawn teh ”<br />
ti Indonesia”. Indonesiana di mana? Ana dijawab teh “ti Jawa Barat”. Batur teh nanya deui: “Atuh pinter basa Sundana, tiasa abdi ngiring diajar? … Pisakumahaeun teuing erana saupama urang keur di mancanegara diperedih ku batur pikeun ngawanohkeun basa Sunda , … tapi urang teu bisa.<br />
Ngawanohkeun Basa Sunda saleresna mah sanes kanggo para nonoman wungkul, tapi tos kedah diwanohkeun ti kawit balita. Upami di Jawa Barat nya ku Basa Sunda. Basa Sunda salaku basa indung bakal leuwih nyerep ka diri nooman lamun geus dibiasakeun diwanohkeun ti bubudak.<br />
Hadirin anu ku simkuring dipihormat, eta mah sakadar cita-cita simkuring. Da ahirna mah diwangsulkeun deui ka nonoman nyalira.<br />
Cindekna mah urang kedah peheuyeuk-heuyeuk leungeun dina ngamumule ngaraksa sareng ngariksa basa katut budaya Sunda.<br />
Manawai bahan katampi, hapunten … sanes bade ngabejaan bulu tuur, atanapi mamatahan ngojay ka meri. Ieu mah mungguhing kajurung ku identitas sim kuring salaku nonoman Sunda. Sasieureun-sabeunyeureun bae mah ngiring nyumbang saran.<br />
Manawi bahan katampi, hapunten … sanes bade ngabejaan bulu tuur, atanpi mamatahan ngojay ka meri. Ieu mah mungguhing kajurung ku identitas sim kuring salaku nonoman Sunda. Sasieureun sabeunyeureun bae mah ngiring nyumbang saran.<br />
Amit mungkur. Hapunten sakali deui, bilih aya basa anu kirang merenah sumarambah kana manah sareng matak nyelekit kana ati. Mugi agung cukup lumur jembar sihakasima.<br />
Wassalamu’alaikum wr.wb.<br /><br />
Berikut ini juga masih ada lagi artikel tentang yang di berikan oleh Yoedha untuk kita semua. Apabila masih kurang silahakan masuk langsung ke www.yoedha.com ya kawan. Karena memang artikel aslinya yang banyak sekali ada disana. Yuk mangga kang<br /><br />
Assalamualaikum wr wb<br />
Langkung tipayun urang panjatkeun puji sinareng syukur kailahiirabbi nu mana kalayan hidayah sareng inayahna, urang sadaya tiasa kempel dina ieu tempat kalwan dina kayaan sehat walafiat.<br />
Para wargi anu ku simkuring dipikahormat.<br />
Dina ieu waktos, abdi bade nerangkeun sakumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Janten, urang sadaya kedah atawa wajib ngajaga lingkungan sareng awak nyalira pikeun urang sadaya tiasa ngajaga tina sagala panyakit. Ku margi kitu, urang kedah ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kapayunna di kawitan ti ayuena.<br />
Dina salah sahiji hadits diterangkeun...<br />
Inna dhofatu minal iman<br />
Nu hartosna : “Kabersihan teh sabagian tina Iman”<br />
Tina hadits eta, urang tangtu tos ngartos maksad sareng tujuannana, nyaeta urang teh umat muslim anu ngagaduhan iman dina jero hate urang. Upami urang sadaya iman ka Allah, berarti urang kudu bersih atanapi suci tina sagala kokotor boh hadas alit atawa hadas ageung, nu nyebabkeun urang teu suci. Bersih eta sadaya teh nu didasarkeun tina bersihna jeung sucina urang sareng lingkungan di sakitar urang. Kabersihan sakola oge kudu urang jaga. Urang kudu mikacinta kabersihan sangkan hate urang ge milu bersih.<br />
Kabersihan teh aya marupi-rupi macemna, nyaeta aya bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih rohani. Tah, urang kudu janten jalmi anu kaasup kana jalma anu bersih sadayana. Allohumma, amien... Hayu urang sami-sami ningkatkeun pola hirup sehat kanggo kasaean urang sadaya sangkan tiasa leuwih getol kana ibadah ka Gusti nu Maha Welas tur Maha Asih.<br />
Para wargi anu mulya.<br />
Cekap sakitu abdi nyanggakeun pihatur, pamungkas pisanggem, bilih aya basa anu kirang entep saeureuhna atanapi kecap anu kirang merenanh larapna, mugi kersa ngahapunten.<br />
Wassalammu’alaikum Wr. Wb.

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

6 responses to "Kumpulan Contoh Pidato Bahasa Sunda Terlengkap 2013"

ADMاNاSTRATOR [10:46 PM, 18-Apr-13]

Kunjungan Silaturahmi Kawanmrgreen
SALAM SUKSES UNTUKMUsmile
Kunjung Balik & Follow Yaeek

uuuu [11:59 AM, 15-Sep-13]

gk jelas

Anon [08:43 AM, 11-Nov-13]

apaan nih? ngaco

akbar [05:54 AM, 31-Jan-14]

kaya mana baca b.sunda

andri lesmana [01:00 PM, 04-Feb-14]

ko pada pendek pidato nya...

mia minohueee [02:40 PM, 11-Mar-14]

Pelajaran pidatoo adalahh bisa melatihhh mentalll kita jadi orang yg brguna....

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images